DINGEN DIE U MOET VRAGEN VOORDAT U EEN TATTOO KRIJGT

Het is nooit een slecht idee om de mening te vragen van iemand die zijn of haar flinke hoeveelheid tatoeages heeft. Ze zijn bij wijze van spreken al een rondje geweest en kunnen je waarschijnlijk in de goede richting wijzen als je op zoek bent naar de beste tattoo-winkels in de stad. Kijk op de website en social media-pagina’s van de winkel voor recensies van klanten. Of, nog beter, praat met mensen die daar een tatoeage hebben laten zetten.

Overleg natuurlijk ook met je vrienden. Een goede vriend is niet bang om je de waarheid te vertellen, bijvoorbeeld door eerlijk tegen je te zijn als ze denken dat een tattoo-ontwerp niet bij je persoonlijkheid en stijl past.

Hier is het andere: door anderen te vragen waar ze hun tatoeage (s) hebben gekregen – in ieder geval degene die je mooi vindt – zorgt ervoor dat je niet bezwijkt voor ‘valse advertenties’ die kunnen optreden als een kunstenaar een bepaald ontwerp in zijn portfolio plaatst dat niet ‘dit werk. Het kan ook geen kwaad om de artiest om verwijzingen te vragen.

Je moet ook vragen hoe lang de winkel al bestaat en of ze veel personeelsverloop hebben gehad. Het is meestal een goed teken als dezelfde artiesten daar al lang hebben gewerkt.

www.theartoftattoo.nl